Wilt u een app maken voor uw eigen bedrijf?

2lemon > App development

Een app voor uw bedrijf

Veel bedrijven willen zelf een app maken, maar weten vaak niet goed waar te beginnen. Bij het maken van een app komt ook veel kijken. Voor Android bijvoorbeeld zijn er veel verschillende versies van het besturingssysteem in omloop. Daarbij zijn er veel verschillende smartphones met variërende schermgroottes. Kortom een app maken is echt specialisten werk.

Voordelen voor uw bedrijf

Met apps kunt u bijvoorbeeld uw bedrijfsprocessen versimpelen of uw klanten extra service en voordelen bieden. Denk hierbij aan app voor uw restaurant, uw klanten kunnen direct een tafeltje reserveren. Vervolgens kunt u ze een dag later een herinnering versturen zodat om een review achter te laten. Als incentive kunt u ze een kortingscode geven voor de volgende keer dat ze uw restaurant bezoeken.

Een ander voorbeeld is een urenregistratie app. Met de app kunnen uw medewerkers inklokken in één centraal systeem. U heeft volledig inzicht in de gemaakte uren van uw medewerkers. Ook voor het uitvoeren van inspecties kan een app van toegevoegde waarde zijn. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone bij. Wanneer een inspectie uitgevoerd moet worden kunnen de verschillende punten in de app verwerkt zijn. Tijdens de inspectie worden de punten gecontroleerd en afgevinkt in de app. Waar nodig kan er een opmerking geplaatst worden. Er zijn talloze voordelen te bedenken wanneer een app maken van toegevoegde waarde kan zijn voor uw bedrijf.

Een app maken voor uw bedrijf

Bij 2lemon geloven we dat apps de toekomst hebben. Websites zijn er al tientallen jaren. Met de opkomst van smartphones en dat iedereen overal connected wil zijn, met apps zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Zijn er naast deze social apps ook veel zakelijke toepassingen voor apps.

Door gebruik te maken van het Ionic Framework kunnen we snel een app maken. In ons geval is dat een hybride app. Met het Ionic Framework kunnen we verschillende stijlen toevoegen afhankelijk van het besturingssysteem. Zo kunnen we de app maken in de stijlen van Apple of Android. Echter kunnen we ook kiezen om voor beide systemen één stijl te ontwikkelen. Wanneer we klaar zijn met de ontwikkeling wordt de app gebuild naar native code. Een ideale combinatie dus. Doordat we kiezen voor Ionic, hoeft de app maar één keer gebouwd te worden, terwijl we de snelheid en de functionaliteit van native app hebben.

Mobiele
apps

Verbeter
bedrijfsprocessen

Verhoog
omzet

App
maker

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Benieuwd of we iets voor elkaar kunnen betekenen? De koffie staat altijd klaar! Voor een vrijblijvend gesprek kunt u het beste contact opnemen met het formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Projecten waar we trots op zijn

When life gives you lemons, make lemonade

Native apps, hybride of web apps.

Bij het maken van een app heeft u de keuze om een native, hybride of web app te bouwen. Elke variant heeft zo zijn voor-en nadelen.

Native apps

Een native app is een app welke specifiek gebouwd is voor het gekozen platform. Android, iOS of Windows Phone. Een native app heeft de meeste functionaliteiten. Doordat de app gebouwd wordt in de programmeertaal specifiek voor het platform heeft de app toegang tot alle functionaliteiten van het besturingssysteem. Native apps zijn vaak sneller dan hybride of web apps. Ze kunnen de hardware van het toestel direct aanspreken, wat zorgt voor een hogere snelheid.

Nadelig voor native apps is dat wanneer u ervoor kiest deze te lanceren voor meerdere besturingssystemen, bijvoorbeeld Android en iOS. De app twee keer geprogrammeerd zal moeten worden. De ontwikkelingskosten van een native app zijn zodoende hoger dan bij een hybride app.

Hybride apps

Hybride apps zijn ontwikkeld op een platform waarbij het mogelijk is om de app te publiceren voor meerdere besturingssystemen. Voor het maken van een hybride app hoeft de app ontwikkelaar maar een één programmeertaal te kennen. Apps ontwikkelen wordt zo een stuk eenvoudiger. De laatste jaren zijn hybride apps stevig doorontwikkeld waardoor het verschil met native apps steeds kleiner wordt. Ze worden steeds sneller en op functioneel gebied is er steeds meer mogelijk. Een hybride app is het beste van beide werelden.

Web apps

Web app halen alle data rechtstreeks van het internet. Een web app is in feite een website in app vorm. Een web app is altijd live en te benaderen zo lang er internet is. Het is dus niet mogelijk om een web app te benaderen als het toestel geen toegang heeft tot het internet.

Omdat een web app in feite een versimpelde website specifiek gericht is op weergave op een smartphone of tablet zijn er ook lagere ontwikkelingskosten. Dit gaat dan wel samen met minder functionaliteit.

Zelf bouwen?

Een app zelf bouwen is geen simpele taak, u heeft programmeerkennis nodig en een geschikt apparaat om te ontwikkelen. Wist u dat voor het bouwen van een native app voor een Iphone ook een iMac of Macbook nodig hebt? Als u zelf niet de tijd of de middelen hebt om een app te (laten) ontwikkelen kunt u kijken naar een alternatief. Een app maker! Een app maker is een onlineprogramma waarmee u een stuk eenvoudiger een eigen app kan maken. Het grote voordeel is dat u zelf geen code hoeft te schrijven.

App maker

Bij 2lemon hebben we al het website-as-a-service concept met LemonSites. Waarbij we websites leveren als een dienst met als doel de klant te ontzorgen. Nu willen we hetzelfde doen maar dan met apps. Hoe gaaf is het als u zelf een app kan bouwen, vormgeven en de functionaliteit uitbreiden met modules?

LemonApps

We zijn momenteel achter de schermen hard aan het werk om van dit concept realiteit te maken. Net als bij het maken van apps zelfs gebruiken we Ionic. We hebben nog een lange weg te gaan. Op onze aparte website kunt u meer informatie vinden over dit unieke concept. Lees er meer over op https://www.lemonapps.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met u mee.