Case
Opdrachtgever:

Silhouette Shop

Logo van Silhouette Shop

Onlangs hebben wij een lokale startende ondernemer erg gelukkig gemaakt met een nieuwe website. Na een kort traject hebben wij een website opgeleverd welke niet alleen gebruikt wordt als showcase maar ook als middel om handgemaakte silhouette portretten te verkopen.

Na in contact te zijn gekomen met Marina, de eigenaren van Silhouette Shop, waren we het er al snel over eens. Er moest een website komen. Na een paar afspraken hadden we het concept verder aangescherpt en wisten we precies wat het verhaal van de website moest worden en hoe we dit in beeld zouden brengen. Doordat elk portret anders is, en met de hand gemaakt, wilden we dit direct op de homepagina laten zien. Ook moest er een galerij komen met daarin alle gemaakte portretten. Hierdoor kunnen bezoekers in één oogopslag de verschillende mogelijkheden en combinaties zien.

Dit hebben we bereikt:

  • Website ontwikkeling
  • Online marketing
  • Zoekmachine optimalisatie

Wat zijn nu precies silhouette portretten?

In het buitenland, voornamelijk Australië en de Verenigde Staten, worden silhouette portretten met regelmaat aangeboden. Hier in Nederland en omringende landen niet tot nauwelijks. Deze kans lieten ze zich niet voorbijgaan. Men levert een foto aan van een zijaanzicht. Dit kan van een familielid, zoon, dochter of zelfs huisdier zijn. Dit zijaanzicht wordt met de hand overgetrokken en tot een ware silhouette portret getransformeerd. In het bestelproces is er daarnaast nog de keuze voor diverse kleuren, kransen en handgeschreven teksten ter decoratie. Zo ontstaat er een uniek kunstwerk. Waarbij er verschillende combinaties mogelijk zijn.

De uitdaging(en)

Een van de uitdagingen van dit project was een bestelformulier ontwikkelen waar de verschillende opties gekozen kunnen worden, zoals formaat, krans en papiersoort, om zo tot een uniek portret te komen. Het formulier moest, in het geval van een familieportret, rekening houden met gemaakte keuzes om zo verschillende invoervelden wel of niet te tonen.

Dit was slechts één van de uitdagingen. Een andere, waar we ons op moment van schrijven mee bezig houden, is het aan de man brengen van de portretten. We zijn van mening dat we hiervoor het beste een combinatie van offline en online moeten toepassen. Doordat de doelgroep best specifiek is, ouders met (jongere) kinderen, kunnen we onze aandacht hierop focussen.

Offline marketing

Het blad Kiind, met maandelijks meer dan 30.000 lezers, biedt voor een kleine investering van om en nabij 100 euro de mogelijkheid te adverteren in het tijdschrift. Hier willen we gebruik maken van een speciale actie code om de engagement te meten. Immers, meten is weten.

Naast adverteren in een tijdschrift worden samples van de silhouette portretten getoond in diverse regionale winkels. Dit zijn veelal winkels welke producten van (lokale) ondernemers in de schappen hebben, vaak perfect als cadeau. Op steenworp afstand van Silhouette Shop is bijvoorbeeld Samen Bij Ellen te vinden. Een winkel welke wederom aansluit bij de doelgroep.

Samen bij Ellen is een winkel vol verrassingen waar voor iedereen wel een mooi kado te vinden is. Een winkel met ruim 20 bijzondere ondernemers uit Mierlo en omgeving onder één dak met mooie en smaakvolle producten.

Het aantal ondernemers zorgt ervoor dat er een grote variatie is in stijlen en soorten kado’s. Denk hierbij aan verzorgingsproducten, kraamkado’s, sierraden, woonaccessoires, keramiek, bloemen en nog veel meer.

Online groeien

Online biedt de grootste uitdaging. Dit heeft alles te maken met de naam, Silhouette. Deze wordt veelal geassocieerd met iets totaal anders, de Silhouette Cameo. Dit is een apparaat waarmee in verschillende materialen gesneden kan worden. Hier hangen grote communities en websites omheen. Deze hebben na verloop van tijd een behoorlijke autoriteit opgebouwd. Een plekje hiertussen veroveren zal dan ook in het begin niet eenvoudig zijn. Om online te groeien hebben we een link building strategie bedacht, gaan we nieuwe portretten posten op de social mediakanalen en willen we leuke acties houden. Hiermee zijn we van plan het bereik te vergrootte en naamsbekendheid te creëren.

Nadat ik besloten had om voor mezelf te beginnen had ik behoefte aan een professionele website. Na veel zoeken kwam ik uit bij de 2lemon en wat is dat een goede keuze geweest. Nick heeft vanuit mijn idee op een zeer professionele en fijne manier mijn website gebouwd. Communicatie was vanaf het eerste telefoongesprek erg fijn en dat is eigenlijk daarna altijd zo gebleven.

Website is klaar maar gelukkig onze samenwerking niet. Doordat Nick op meerdere vlakken met mij meedacht gaan we nu beginnen aan een volgend project om zo nog meer mijn business te krijgen. Ik kwam voor een website maar ga uiteindelijk weg met zo veel meer. Bedankt hiervoor.

Van begin tot eind was dit project zeer aangenaam. Een leuke samenwerking om écht iets moois neer te zetten. Waarbij we tijdens en na de lancering van de website nog veel gesproken hebben over kleine verbeteringen op de website zelf en ideeën betreft de marketing. Kortom, een leuke samenwerking voor de toekomst.

Benieuwd naar onze opdrachtgevers?

Enkele van onze projecten hebben we uitgelicht door middel van een case. In een case beschrijven we hoe een project van A tot Z wordt aangepakt, wat het eindresultaat is maar bovenal: Wat hebben we er van geleerd.

Silhouette Shop

Klant: Silhouette Shop

Wat zijn nu precies silhouette portretten? In het buitenland, voornamelijk Australië en de Verenigde Staten, worden silhouette portretten met regelmaat aangeboden. Hier in Nederland en omringende landen niet tot nauwelijks. Deze kans lieten ze zich niet voorbijgaan. Men levert een foto aan van een zijaanzicht

Lees verder

Vliegtickets.nl

Klant: Towel Media & The Pool

De term vakantiegeld zegt natuurlijk al veel. Veel mensen gebruiken dit om zichzelf na een jaar hard werken te belonen met een vakantie. Als vliegticket verkoper wil je hier van mee profiteren. Maar met jou zijn er vele andere bedrijven die ook weten dat mensen dan vaak iets meer te besteden hebben.

Lees verder

Nieuwsgierig geraakt?

Er valt zo veel te vertellen over de digitale wereld en de mogelijkheden. We nemen je graag mee onder het genot van een kopje koffie. Dit kan zowel bij ons kantoor in Heerlen, op locatie of ergens middenin. Je kan ons altijd bereiken via de e-mail of telefonisch. Je kan ook gebruik van onze chatbot. We komen hoe dan ook zo snel mogelijk bij je terug.

Of liever direct contact opnemen?

info@2lemon.nl
0639438949 (Rico Otto)

Plan een strategiesessie

Benieuwd wat we voor je onderneming kunnen betekenen? Vul het onderstaande formulier in. Dan namen wij contact met je op.