De Divi Builder

2lemon > Blog > Geen categorie > De Divi Builder

De Divi Builder

  • Posted by: Rico Otto
  • Category: Geen categorie

In deze blogpost gaan we in op multi-purpose thema’s en theme builders. Vaak is het niet de perfecte oplossing omdat multi-purpose thema’s gewoon te uitgebreid zijn en vol zitten met functionaliteiten die jij niet gebruikt op je website, maar deze vertragen en beperken de website wel. Maar anderzijds is er ook niet altijd een budget om een compleet maatwerk thema te laten bouwen voor jou website. Deze builders en multi-purpose thema’s proberen dan ook een antwoord te zijn op de groeiende vraag naar budget weboplossingen.

Een aantal builders en thema’s zullen we in deze post uitlichten met hun specifieke pro’s en con’s. Mocht je nog iets missen, laat dan vooral een reactie achter!

De Divi builder van Elegant Themes:

Volgens de real-time cijfers van de site van Elegant Themes hebben zij inmiddels 500,591 klanten. Dit is in een half jaar bijna verdubbeld. Ook bieden zij een 30 day money back guarantee. Het mooie van Divi is dat zij het Divi thema met ingebakken builder hebben, maar ook de losse Divi builder aanbieden. Het thema is wel groot en ‘bloated’, maar daardoor is er veel mogelijk, zo hebben ze de mogelijkheid om modules zelf uit te breiden en zijn er marktplaatsen als divi-cake die speciaal child themes en modules voor de Divi builder aanbieden.

Elegant Themes deelt zelf ook veel informatie op hun eigen blog. Je merkt dat de strategie die zij gekozen hebben er ook aan bijdraagt aan het creëren van een eigen eco-systeem.

Iets wat veel mensen doet kiezen voor Divi is een goed te gebruiken visuele builder, die een learning-curve heeft maar waar vooral designers die minder technische skills hebben ook gewoon redelijke sites mee kunnen maken. Je leest veel dat Divi websites op elkaar lijken, nu is het zo dat je uit de gegenereerde html wel kan afleiden dat het een Divi website is, maar dat probleem heeft de gemiddelde builder wel. Maar als je een ervaren webdesigner bent en je de tijd neemt om Divi te leren kennen, zul je ook ‘unieke’ websites hiermee kunnen opleveren.

Je kan in Divi ook layouts opslaan die dan al een bepaalde styling en opbouw bevatten. Dit kan de ontwikkeltijd bij hoge aantallen websites verkleinen omdat veel onderdelen voor bepaalde sites enigszins op elkaar zullen lijken.

Wij zelf zijn erg fan van Divi, maar wij leveren nu vooral maatwerk. Omdat wij het maximale voor onze klanten willen bereiken. Echter is Divi een perfecte builder om onder de knie te krijgen voor de doe-het-zelver.

 

NB. Elegant Themes heeft momenteel een raffle waarmee je kans maakt op een iMac, als je mee wilt doen kun je hier klikken.

 

 

Author: Rico Otto
Entrepreneurs en Start-ups veranderen onze economie en samenleving in een hoog tempo. Ik ben al jarenlang gefascineerd door de snelheid waarmee kleine bedrijven zich kunnen aanpassen en de impact die zij hierdoor op de wereld kunnen hebben. Binnen 2lemon ben ik als Full-Stack developer voornamelijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de software.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte

Door te abonneren op onze nieuwsbrief blijft u up-to-date met alles 2lemon.