Handige sites om regelmatig te bezoeken

2lemon > Blog > Business > Handige sites om regelmatig te bezoeken

Handige sites om regelmatig te bezoeken

  • Posted by: Nick Knoops
  • Category: Business, Inspiratie
Professionele website bouwen. 2lemon maakt websites specifiek naar uw wensen.

Of het nu voor inspiratie, nieuwe ideeën of simpelweg om meer te leren is. Je hebt altijd een paar sites waar je terecht kan voor meer info. Omdat je niet altijd een boek wil lezen maar je informatie in hap klare brokjes. Hieronder vind je een overzicht van een aantal sites die ik (bijna) dagelijks check of vaak gebruik. Ik heb ze opgedeeld in verschillende categorieën om het overzichtelijk te maken.

Webdesign inspiratie

Zoals schrijvers een writers block kunnen hebben, kan je bij het ontwerpen van een website of applicatie soms wat inspiratie te kort komen. Gelukkig worden er elke dag nieuwe websites gemaakt dus inspiratie is er vol op!

Bovenstaande websites zijn dé sites waar ik altijd naar toe ga om even te browsen. Soms kom je echt unieke designs tegen en raak je helemaal geïnspireerd over net dat ene element wat je nog moet ontwerpen. Naast deze twee kan je natuurlijk ook gewoon Google afbeeldingen gebruiken of Pinterest.

Maar er is meer! Weet je bijvoorbeeld niet zo goed welk kleurenpalet je moet kiezen of wil je gewoon kijken wat een vette combi is? Bekijk dan deze websites is:

Met Coolors kan je heel eenvoudig je gemaakte kleurenpalet opslaan. Bovendien kan je deze ook exporteren zodat je deze makkelijk in je ontwerp(en) kan gebruiken.

User Experience

Webdesign pattern. Inspiratie ontwerpen website.

Soms heb je ook iets anders nodig dan enkel een kleurenpalet of een webdesign. Zo kwam ik ook

onderstaande websites tegen. Vooral als je iets wil maken en deze vraag komt bij je op: “Hoe kan ik het beste …. ?”. Nou dan zijn deze websites iets voor jou! Als voorbeeld zie je de screenshot hierlangs. Dit is een zogenaamde pattern. Deze worden gebruikt om een veelvoorkomende actie vorm te geven. Hierlangs is als voorbeeld een empty state weergegeven. Dit scherm wordt getoond wanneer het scherm “leeg” is. Bijvoorbeeld wanneer je inbox leeg is, je nog geen chats hebt in Facebook Messenger of wanneer zoals in de afbeelding nog geen vrienden hebt toegevoegd om mee te chatten.

Korte artikelen (met veel info)

Hier is er een website die er met kop en schouders bovenuit steekt; Medium. Zelf heb ik al een behoorlijke tijd een account omdat je zo artikelen kan opslaan om later te lezen. Zo krijg je al snel een hele lijst die je tussendoor kan bekijken. De meeste artikelen heb je binnen 3-6 minuten wel gelezen (dat staat er ook bij!). Bij het aanmaken van een account kan je zelf kiezen waar je interesses liggen en dus ook wat je in je feed wil zien. Een paar artikelen die ik erg interessant vond om te lezen:

Als laatste is er nog Web Designer News. Je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief (lekker makkelijk) en je krijgt elke dag een overzicht van verschillende artikelen. Deze zijn allemaal webdesign gerelateerd, zoals je zou verwachten met een dergelijke naam. Je kan dus artikelen verwachten over design, development, tech nieuws, UX en usability en nog veel meer.

Libraries en web experimenten

Een menu met gave animaties? Soms kan het best ingewikkeld zijn, voornamelijk met animaties om een component op een website zoals een menu te maken. Gelukkig is ook hier genoeg inspiratie te vinden en vaak ook met code voorbeelden zodat je ze direct uit kunt proberen. Er zijn een paar grote sites waarvan ik denk dat CodePen wel de grootste is. Naast CodePen zijn er ook nog Codrops en CodyHouse waar je terecht kan voor voorbeelden.

Vaak is het ook gaaf om te zien wat je allemaal kan met een beetje JavaScript en CSS. Het zijn net kunstwerken op het internet. Ik kwam deze laatst tegen die ik graag met jullie wil delen:

See the Pen The Last Experience by Gerard Ferrandez (@ge1doot) on CodePen.

En een super voorbeeld van een 404 pagina:

Deze is dan niet direct nuttig voor je website, maar toch wederom met enkel CSS gemaakt:

Weet jij nog handige websites die ik nog niet ken? Laat het weten in de comments of stuur ons een berichtje op Facebook!

Author: Nick Knoops
Passie voor UX & Front-end development. Behalve achter de laptop ook te vinden in de sportschool, of buiten aan hardlopen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte

Door te abonneren op onze nieuwsbrief blijft u up-to-date met alles 2lemon.